5 απλές συμβουλές για όποιον ξεκινά το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απαντήσεις για το e-cigΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο εμφανίστηκε πριν από λίγα χρόνια και πολλοί βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν μία προσωρινή μόδα με μικρή διάρκεια ζωής, ωστόσο η ζωή τους διέψευσε. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο πλέον έχει γίνει για τα καλά μέρος της ζωής μας με τις λέξεις που σχετίζονται με αυτό, όπως ο όρος «άτμισμα» να έχουν μπει στα λεξικά πολλών γλωσσών. Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποφασίζουν να υιοθετήσουν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος. Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς ή σκοπεύεις να γίνεις; Δες μερικά πράγματα που κάθε νέος ατμιστής πρέπει να ξέρει!

Ψάξε στο internet

Το internet έχει σχεδιαστεί για να φέρνει ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα πιο κοντά εύκολα και γρήγορα. Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα εξαρτήματα του, δεν έχεις παρά να κάνεις μερικές έρευνες στο Google. Αμέσως θα δεις ότι υπάρχουν πολλές κοινότητες αλλά και sites που απευθύνονται στους ατμιστές, στα οποία θα βρεις τα πάντα από οδηγούς για την αγορά εξαρτημάτων, μέχρι οδηγίες για το πώς να φτιάξεις τα δικά σου υγρά αναπλήρωσης και άλλα αναλώσιμα. Το καλύτερο είναι ότι τα μέλη τέτοιων κοινοτήτων υποδέχονται πάντα θερμά νέα μέλη και λύνουν όλες τις απορίες τους αμέσως και αφιλοκερδώς.

Μίλα με άλλους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Πλέον όπου και αν πας θα δεις κάποιον να ατμίζει. Αν δεις κάποιον άλλον ατμιστή να έχει κάποιο εξάρτημα που σου φαίνεται ενδιαφέρον ή σου αρέσει το άρωμα από τον ατμό του, μη διστάσεις να τον ρωτήσεις τι είναι, που το βρήκε ή πως το έφτιαξε. Να είσαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσει, δεδομένου φυσικά ότι θα χρησιμοποιήσεις και λίγο τακτ. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να μάθεις για καλά μαγαζιά με είδη ατμίσματος και για νέες γεύσης υγρών που ούτε καν είχες φανταστεί! Εννοείται πως κι εσύ πρέπει να φερθείς ανάλογα σε περίπτωση που πλησιάσει εσένα κάποιος άλλος ατμιστής.

Τρόποι ατμίσματος

Προσοχή στον τρόπο που «τραβάς τζούρες».

Δεν πρέπει να ρουφάς τον ατμό με τον ίδιο τρόπο που ρουφούσες τον καπνό από το κανονικό τσιγάρο σου αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο δουλεύει με εντελώς διαφορετικό τρόπο από το κανονικό. Όταν «τραβάς μια τζούρα» από το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο θα πρέπει να επιτρέψεις λίγο χρόνο – για δέκατα του δευτερολέπτου μιλάμε- στον ατμοποιητή για να μετατρέψει το υγρό σε ατμό. Οι τζούρες σου λοιπόν θα πρέπει να είναι απαλές και μεγάλες σε διάρκεια και όχι απότομες και γρήγορες για να μην εισπνεύσεις υγρό ή να μην έχει ο ατμός σου γεύση καμένου. Επίσης, καλό θα είναι να μην το βάζεις στο στόμα σου κάθε δευτερόλεπτο.

Χρειάζεται κάποιος στοιχειώδης προγραμματισμός

Το «καλό» με τα κανονικά τσιγάρα είναι ότι αν σου τελειώσει το πακέτο, απλά παίρνεις ένα καινούργιο από κάποιο από τα άπειρα μέρη που θα βρεις τσιγάρα. Αυτό δε συμβαίνει με το ηλεκτρονικό. Αν σου τελειώσει το υγρό ή μείνεις από μπαταρία, θα μείνεις χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο. Καλό είναι λοιπόν το τανκ του ηλεκτρονικού τσιγάρου σου να είναι γεμάτο όταν βγαίνεις από το σπίτι ή να έχεις μαζί και λίγο υγρό για καλό και για κακό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συσκευή με ατμοποιητές μιας χρήσης, να έχεις μαζί σου και μια ανταλλακτική αμπούλα. Τέλος, μη ξεκινάς ποτέ τη μέρα σου χωρίς πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Μη γίνεσαι ενοχλητικός

Παθητικό άτμισμα

Μπορεί ο ατμός να μην μυρίζει τόσο άσχημα όσο ο καπνός και  να διαλύεται πολύ πιο γρήγορα στον αέρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσοι είναι δίπλα σου είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν τον ατμό σου, ειδικά αν εκπνέεις μεγάλες ποσότητες.

Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος σου παραπονεθεί ότι τον ενοχλεί το άρωμα του ατμού σου, μην αρχίσεις να του κάνεις κήρυγμα για το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο και τον ατμό.

Απλά πήγαινε λίγο παραπέρα και ο ατμός σου δεν θα προλάβει να τον φθάσει. Επιπλέον, το άτμισμα σε κλειστούς χώρους είναι σε ένα νομικά γκρίζο πλαίσιο, οπότε καλό είναι να είσαι πιο διαλλακτικός αλλά και διακριτικός γίνεται σε αυτή τη περίπτωση.